donderdag 28 februari 2013

Speelgoed voor het kinderdagverblijf van LEGO Education

Educatief speelgoed voor het kinderdagverblijf


Aan het speelgoed op het kinderdagverblijf worden hoge eisen gesteld. Het moet veilig, en schoon zijn, maar ook vernieuwend en educatief. Speelgoed voor de kinderopvang moet de kinderen stimuleren, uitdagen, en de nieuwsgierigheid prikkelen. Dat is goed voor de ontwikkeling van het kind. Op die manier ontwikkelen zij een eigen identiteit.

Op een kinderdagverblijf moet het speelgoed van goede kwaliteit zijn en het moet tegen een stootje kunnen. Ook moet het speelgoed passen bij de leeftijd en educatief zijn, kinderen moeten er iets van kunnen leren. Peuters zijn immers dagelijks bezig met het ontdekken van de wereld om zich heen en gaan graag "op avontuur".

Educatief speelgoed voor peuters


Van DUPLO is er een speciale lijn educatief speelgoed die ontwikkeld is voor kleine kinderen op het kinderdagverblijf vanaf twee jaar. Met dit leerzame speelgoed voor de kinderopvang kunnen kinderen van 2 tot 6 jaar zich ontwikkelen op het gebied van cijfers, letters, taal en de fijne motoriek.
Ook leren peuters al spelende sorteren op kleur, grootte en vorm. Doordat de sets geschikt zijn voor groepjes van vier tot zes kinderen, wordt ook het samenwerken en samenspelen in een groep aangemoedigd.

Speelgoed voor kinderdagverblijf en peuterspeelzaal


Voor het kinderdagverblijf en peuterspeelzaal is er keuze uit DUPLO themasets, DUPLO basissets en DUPLO technieksets. Enkele voorbeelden van dit leerzaam en verantwoord speelgoed van DUPLO:   

DUPLO Buizenpret: speelgoed voor jongens en meisjes.
Uitvinden, onderzoeken, testen en bouwen, daar draait het om bij deze kleurrijke DUPLO set. De DUPLO buizen set bevat ook een aantal inspiratiekaarten voor extra bouwplezier.





Met de DUPLO rollerbaan kunnen kinderen de verschillende transportmogelijkheden onderzoeken, een spoorlijn of wegennet, alles kan. Leuk en verantwoord speelgoed voor de peuterspeelzaal.









Kijk hier voor het volledige assortiment speelgoed kinderdagverblijf.

donderdag 7 februari 2013

LEGO Education Nederland: nieuwe Duplo creatief bouwen set

DUPLO voor de kinderopvang


Eén van de nieuwste sets van LEGO Education in 2013 is de set Creatief bouwen van DUPLO. Met deze set, die zeer geschikt is voor de kinderopvang en peuterspeelzaal, kunnen kinderen al spelende kennismaken met getallen van éen tot en met tien. Met behulp van een aantal DUPLO bouwkaarten kunnen peuters de DUPLO blokjes leren sorteren op kleur en op getal. Zo kunnen ze gemakkelijk leren tellen zonder dat ze het zelf in de gaten hebben.

DUPLO creatief bouwen

Educatief speelgoed voor het kinderdagverblijf


Met dit educatief speelgoed van DUPLO leren kinderen de volgende vaardigheden:

- getallen herkennen
- kleuren sorteren en herkennen
- een bouwkaart nabouwen
- leren met plezier


Deze educatieve DUPLO set is als testwinnaar uitgeroepen in diverse landen. De set is nog verder uit te breiden met 8 extra bouwkaarten.