donderdag 11 oktober 2012

LEGO Education introductie


 

 

 
 



    

Wat is LEGO Education?

LEGO Education is de educatieve afdeling van de LEGO Groep. Deze afdeling ontwikkelt educatieve en leerzame LEGO producten voor de kinderopvang, het basisonderwijs, voortgezet onderwijs maar ook voor instellingen en thuisgebruik (bijscholing, "home learning").
LEGO Education (vroeger bekend als LEGO Dacta) werd opgericht in 1980 en is gevestigd in Billund in Denemarken. Met inmiddels ruim 30 jaar ervaring, test en ontwikkelt men samen met een team van onderwijsspecialisten en leerkrachten nieuw educatief spelmateriaal van LEGO en DUPLO. Ontwikkelingsmateriaal waar niet alleen door kinderen mee gebouwd of gespeeld wordt, maar wat ook actief als lesmateriaal ingezet kan worden.

Onderzoeken, Ontdekken, Leren
Jonge kinderen zijn volop bezig met het onderzoeken, ontdekken en leren van de wereld om zich heen. Het educatief speelgoed van LEGO Education is gebaseerd op de ontwikkeling van het jonge kind en gaat uit van onderstaand model:
 
 
 
 
 
 
IK
 
WERELD
 
 
ontwikkelen eigen
 
de wereld begrijpen
 
 
identiteit
 
 
 
 
 
KIND
 
 
 
ONS
 
CREATIVITEIT
 
 
sociale relaties en
 
ontwikkelen
 
 
inlevingsvermogen
 
creativiteit
 
 
 
 
 
 
Alle basissets, themasets en technieksets van LEGO Education laten de kinderen spelenderwijs kennismaken met diverse thema's, stimuleren de creativiteit en ontwikkelen al doende inzicht en motorieke vaardigheden.

De producten van LEGO Education zijn er voor 3 leeftijdscategorieën:

Peuters en kleuters; leeftijd 1,5 tot 6 jaar
De DUPLO basis- en themasets laten de allerkleinsten op een leerzame wijze kennismaken met de diverse gebeurtenissen uit het dagelijks leven zoals gezin & familie, huis & stad, en verzorging & verkeer.
Kinderen van 6-12 jaar
Voor de wat oudere kinderen op de basisschool zijn er LEGO thema- en technieksets met onderwerpen als ruimtevaart, bouwstijlen, machines, motorisering en energie.
Kinderen 12-18 jaar
Voor kinderen op het middelbaar en hoger onderwijs zijn er LEGO techniek en ICT-sets met thema's als natuurwetenschappen, programmeren en procestechnologie.

Creatief leren

Verantwoord speelgoed van LEGO Education geeft kinderen de mogelijkheid om op een leerzame, creatieve en vooral ook motiverende manier te leren, alleen of in groepsverband.