dinsdag 6 november 2012

Techniek in de klas met lesmethoden van LEGO Education


Techniek op de basisschool

 

 

Tegenwoordig kiezen steeds minder kinderen na de basisschool  voor een vervolgopleiding techniek en wetenschap. En het aantal kinderen dat exacte vakken kiest daalt. Hierdoor ontstaat uiteindelijk een tekort aan technisch geschoold personeel.  Het is van maatschappelijk belang om kinderen op jonge leeftijd enthousiast te maken voor het vak techniek. De techniekles hoeft verre van saai te zijn. Er zijn diverse leuke lesideeën om techniek in de kleuterklas en op de basisschool tot een succes te maken.
 

Technisch DUPLO Toolo van LEGO Education

 
De DUPLO Machines & Techniekset  van LEGO Education is technisch DUPLO dat speciaal ontwikkeld is om kinderen op een leuke en leerzame manier te laten kennismaken met de eerste basisbeginselen van techniek. Voorheen werd deze set verkocht onder de naam DUPLO Toolo van LEGO Dacta. Met deze DUPLO techniek set, kunnen kinderen met speciale DUPLO Toolo schroevendraaiers diverse eenvoudige machines en voertuigen ontwerpen en bouwen.
Kraanwagen, graafmachine, zelfs een windmolen is eenvoudig in elkaar te zetten. De set is tevens voorzien van een tweetal voorbeeldkaarten met bouwtekeningen en een instructieboekje.
 

Lesidee techniek met Duplo Education

Leuk idee voor de techniekles is om de kinderen zelf hun eigen voertuig of machine te laten ontwerpen en benoemen; een eerste kennismaking met techniek en gereedschappen voor de jonge ingenieur in spé!