donderdag 22 november 2012

Minifiguren van LEGO Education inspireren de jonge kunstenaar




LEGO Education Minifiguren in de klas


Op een basisschool in de Verenigde Staten hebben de LEGO Minifiguren in de klas als inspiratie gediend om een eigen uniek  zelfportret te tekenen en kleuren.  Kinderen uit het derde en vierde  leerjaar van de lagere school kregen de opdracht zichzelf te tekenen, kleuren en uit te beelden als hun favoriete LEGO Minifiguur. Ruim 30 kinderen deden mee aan deze creatieve opdracht, kozen hun allermooiste, stoerste, coolste minifiguur en maakten de mooiste zelfportretten. Voor de complete gallerij klik hier: http://www.artsonia.com/museum/gallery.asp?exhibit=547485&app=96
 


Het idee kwam van Jennifer Leban, lerares tekenen en handenarbeid van de basisschool in Elmherst, Illinios. Zij gebruikte de LEGO Historische minifiguren set en de LEGO Minifiguren beroepen set als basis voor haar creatieve lesidee.
 

LEGO Lesmateriaal op school



Dit idee is leuk om te gebruiken in een teken- of knutselles in de klas. Maar ook lessen als bijvoorbeeld geschiedenis of aardrijkskunde zijn op deze manier levendig en interactief te maken. Het maken van een zelfportret o.b.v. een LEGO minifiguur stimuleert niet alleen de creativiteit maar laat ook de verbeeldingskracht spreken van de leerlingen. Het kan een discussie opstarten in de klas over identiteit en samenleving binnen een specifiek historisch thema.


LEGO Education inspiratie in de klas



Heeft u ook op een bijzondere manier de LEGO Education sets gebruikt als lesmateriaal in uw klas? Laat het ons weten, wij zijn erg benieuwd!
En voor meer inspiratie kunt u onze website bezoeken www.kinderspel.net