vrijdag 16 november 2012

Leerzaam speelgoed van LEGO Education voor scholen


Leerzaam spelen op de basisschool, doe de 20-blokjes test!

LEGO is niet alleen leuk om thuis mee te bouwen, het kan ook als leerzaam speelgoed worden ingezet op de basisschool. Hier is een leuk LEGO lesidee waar de hele klas aan mee kan doen én waar in één les de creativiteit, taal en communicatie aan bod komt en natuurlijk ook een hoop plezier! Zoek 20 verschillende soorten LEGO blokjes bij elkaar uit een LEGO Education set met diverse vormen, kleuren en afmetingen en met eventueel afbeeldingen erop zoals bijvoorbeeld ogen. Bekijk samen met de kinderen hoeveel soorten modellen je hiervan kunt maken.
Er zijn miljoenen mogelijkheden – maak foto’s van de origineelste creaties en hang ze aan de muur.


LEGO educatief speelgoed op school


Je kunt dit LEGO les idee ook uitvoeren op basis van een bepaald thema; bouw van 20 blokjes bijvoorbeeld een sprookjesfiguur, zelfbedachte LEGO dieren, of laat de klas zelf een thema verzinnen.
Ieder kind pakt 20 LEGO blokjes en bouwt daarmee zijn eigen creatie. Vervolgens kunnen de kinderen een tekening maken van hun idee of met nog andere LEGO blokjes of materialen de omgeving namaken waarin hun creatie leeft of speelt. Je kunt dit project ook in groepsverband laten doen. De foto’s, tekeningen en bouwwerken in de klas vormen samen een prachtig decor en inspiratie voor toneelstukjes of groepsgesprekjes in de klas.

LEGO Education op school; simpel, leuk en leerzaam!

Heeft u ook een leuk LEGO lesidee, deel het met ons!